top of page

Mitä nyt?

Hiukan on venähtänyt aikaa viime postauksesta ja olenkin tässä jo tovin yrittänyt etsiä oikeita sanoja tänne. Viimeksi kirjoittaessani olin aivan onneni kukkuloilla päästyäni pelaamaan. Tilanne on nyt vähän toinen, mutta pikkuhiljaa siihen on alkanut tottua. En tässä käytä enempää aikaa menneen puimiseen, olen sen tehnyt tuolla oman someni puolella. Haluan kuitenkin vielä kiittää Pölkky Kuusamon ja Kuusamon Pallo-Karhujen organisaatiota, valmennusta sekä rakasta joukkuettani kuluneesta kaudesta.

Otsikko avaakin jo hieman aihetta, jota haluan pohtia. Maailma on melkoisessa myllerryksessä ja voi varmaan sanoa, ettei lentopallo (tai urheilu yleensä) ole tällä hetkellä prioriteettilistan kärkipäässä. Eikä sen kuulukaan olla. Juha Tuunan sanoin: "Nyt urheilu otetaan hetkeksi pois asioista tärkeimmän edestä. Kun urheilu palaa, se on merkki siitä, että kaikki on taas hyvin." Voimme kuitenkin jokainen jotenkin vaikuttaa siihen, millaisena urheilu - ja tässä tarkemmin lentopallo - tulee meille palaamaan.

Kauden ennenaikainen - vaikkakin välttämätön- loppuminen on jättänyt monet seurat haastavaan taloustilanteeseen, mikä luonnollisesti tulee vaikuttamaan kauteen 2020-2021. Tällä kaudella Lentopallon Mestaruusliiga oli erityisen kovatasoinen ja tasainen, eivätkä pudotuspelit olisi jättäneet ketään kylmäksi. Nyt täytyy kuitenkin kääntää katseet menneestä tulevaan.

Pidän todella tärkeänä, että alamme jo nyt rakentamaan pohjaa ensi kaudelle. Tällä hetkellä tulevaisuudessa ei ole mitään varmaa ja tilanteet voivat hyvinkin nopeasti heilahdella - kuten olemme jo aiemmin nähneet. Meidän täytyy kuitenkin katsoa eteenpäin ja uskoa, että tästä selvitään ja pian kaikki on taas hyvin. Se ei tule olemaan helppoa. Aika monta kertaa olen jo kuullut jotain tämän suuntaista: ”Eihän tässä voi tietää, tuleeko edes koko ensi kautta.” No ei voikaan, mutta jos antaisimme itsemme ajatella asioista niin, eläisimme melko synkässä maailmassa. Sen takia ensi kauden suunnittelu on mielestäni niin tärkeää. Pelko kylvää pelkoa, mutta se toimii myös toisin päin. Toivo kylvää toivoa.

Olen tässä koko ajan puhunut meistä. Meidän täytyy ryhtyä näihin toimiin yhdessä – lentopallo- ja ennen kaikkea urheiluyhteisönä. Pienikin teko auttaa. Lukuisilla seuroilla on käynnissä erilaisia tukikampanjoita, käy ainakin kurkkaamassa niitä. Jos rahallisen tuen antaminen ei ole sinulle tällä hetkellä mahdollista, voit esimerkiksi ilmoittautua talkoolaiseksi seuraavalle kaudelle tai muuten tarjota työpanosta seurallesi. Tiedustele ja kysele, mitä voit tehdä. Sekin, että kertoo välittävänsä tuo lisäbuustia seuratyöhön.

Mennään tästä yhdessä eteenpäin.

x Jessi

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page